04-08-09

Van de kust naar een hotel in Kortrijk

 

Kortrijk_Parkhotel

Parkhotel, geniet van een comfortabel verblijf in dit centraal gelegen viersterrenhotel. Het hotel ligt in het centrum van Kortrijk en vlakbij het treinstation. Dit hotel Courtrai biedt diverse comfortabele en praktisch ingerichte kamers. Welke kamer u ook kiest, u zult zeker alle voorzieningen vinden die u nodig heeft voor een aangenaam verblijf in Kortrijk. Begin de dag goed met een keus uit het gevarieerde ontbijtbuffet dat elke morgen wordt geserveerd. Ontspan in de jacuzzi van dit hoteles en Kortrijk, verkrijg een mooi tintje onder de zonnebank of blaas wat stoom af in de sauna... Zalig, toch?

Kortrijk_Full House HotelFull House Hotel
is located behind a solemn and classic façade, in a quiet and residential street of Kortrijk, at 5 minutes walking from the town center and the railway station and at 1000m from Kortrijk X'po and the highway, you find this hotel Kortrijk all decorated in an original and different way, regarding the name of the sweet they have got. In each room you will find TV, minibar, hair dryer and free internet. A very nice Hotel Kortrijk Zentrum!

03-06-09

Logeren in een hotel in De Haan-Wenduine

 

de haan-wenduine2

De Belgen trekken weer massaal naar de kust tijdens de zomervakantie. Een speciale kustplaats is hotel in De Haan-Wenduine. Appartement na appartement, en in het achterland de mondaine villa’s van de welgestelden. Vooral de mooie Concessie, uniek in de wereld, is echt een streling voor het oog. Wat maakt logeren in een hotel in De Haan-Wenduine nou leuk ? Als ik in Brussel ga winkelen, moet ik in verschillende wijken en hotels in De Haan-Wenduine gaan om aan mijn “gerief” te komen, en dat is niet te lopen. In een hotel De Haan-Wenduine zitten alle winkels/merken van kleding, schoenen, design, in drie straten..

Zelfs Pierre Marcolini, de beste chocolatier van Belgie op de Grote Zavel in Brussel, heeft er nu een winkel. Het barst er van de leuke restaurantjes, waar je overal goed kan eten, net zoals je kan in heel wat van de hotel De Haan-Wenduine. Het Albertplein, genaamd de “Place m’as tu vu” (heb je me gezien;-) is vol met terrasjes, net als op de Zeedijk (den dijk). Aan galeries geen gebrek, het natuurgebied Het Zwin en ook de gokkers komen aan hun trekken in het Casino. Een tweede voordeel; er wordt rekening gehouden met de fietsers. Overal zijn fietspaden aangelegd. Na 10 minuten fietsen door De Haan zit je in het mooie achterland en kan je richting waar je ook maar iwl.

De automobilist kijkt uit, en dat kan je in Brussel niet zeggen. Ten laatste, elke nacht wordt De Haan schoongemaakt, je ziet geen troep op straat, geen graffiti, geen hondendrollen. Kiezen voor hotels De Haan-Wenduine is dan ook echt een steengoede vakantiekeuze!

05-05-09

Van de Kust naar Brussel

 

brussel3

Je wil er graag eens tussenuit, niet ver van de deur maar je hebt nog niet beslistwaarheen? Dan is Brussel absoluut een aanrader! De Belgische hoofdstad stad wordt door velen nog steeds onterecht onderschat, want ze heeft eenvoudigweg álles in huis om het tijdens je verblijf in een Brussels hotel meer dan ooit naar je zin te maken. Naast de vele toeristen verwelkomt Brussel door haar rol als Belgische en Europese hoofdstad dagelijks honderdduizenden pendelaars, zakenreizigers en diplomaten, waarvan een groot deel een nacht of langer in een hotel Brussel doorbrengt.

De Zennestad is de op vier na belangrijste zakenstad van Europa, na Londen, Frankfurt, Parijs en Barcelona. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat het aanbod aan hotels Brussel hier door de jaren heen volledig werd op afgestemd en vandaag de dag wereldwijd van een vlekkeloze reputatie geniet. De meerderheid van de hotels Brussel zijn er zonder meer van een ongeëvenaard niveau. Wanneer boek je het best één of meerdere nachten in een Brussels hotel? Het antwoord is dat het eigenlijk niet uitmaakt, Brussel bruist het hele jaar lang! Bovendien ligt je hotel Brussel normaal geziennooit ver van de aantrekkelijkste hotspots, zoals de fabuleuze Grote Markt, het Koninklijk Paleis of het schitterend gerenoveerde Atomium.

 

brussel5

Ook zij die aan haute couture shopping kunnen doen op de Avenue Louise bijvoorbeeld zullen altijd wel een Brussel hotel vinden die aan de gewenste locatie voldoet. Ook wie een zwak heeft voor architectuur, vindt zeker zijn gading in Brussel, waar de diverse historische en hedendaagse stijlen harmonieus naast elkaar bestaan. De kans bestaat er zelfs goed in dat je eigen Brussel hotel gehuisvest is in een prachtig gerenoveerd en gedecoreerd Art Nouveau gebouw is. Er valt in Brussel het hele jaar door wat te beleven, 's avonds of overdag, in hartje zomer of rond de jaarwisseling. Ben je een cultuurfreak of hou je van lekker eten? De vele mogelijkheden die de Zennestad voor je klaar heeft zullen je zinnen prikkelen op een manier die je nog zelden had meegemaakt. Brussel is historisch schatrijk maar tegelijk bijzonder eigentijds. Door haar mix aan culturen ook een echte metropool, maar áltijd op mensenmaat gebleven.

14:03 Gepost door ik hou van de kust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels in brussel, reizen, weekendje weg, hotel, hotels, city trip |  Facebook |

24-04-09

Fantastische vakantie in een hotel in Brugge

 

Brugge

Als buitenlandse toeristen in de uitstekend geconserveerde historische stadskern komen en in een hotel in Brugge logeren, kunnen ze hun ogen maar moeilijk geloven. Niet voor niets is de stadskern dus opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de hernieuwde belangstelling in de 19e eeuw werd de historische kern van de stad verfraaid en hersteld in neogotische stijl. Niet verwonderlijk dat Brugge al meer dan eens het toneel was voor binnen- en buitenlandse filmopnames.

Toeristen in een hotel in Brugge, of het nu een 3 sterren hotels in Brugge, een goedkope hotels in Brugge of een luxe hotels in Brugge is maakt weinig uit, ze kunnen al dat fraais te voet, per koets, met City-Tourbusjes of met een bootje bezoeken. De rivier de Reie, die door Brugge stroomt, is namelijk volledig gekanaliseerd. Die kanaaltjes of reien leverden de stad de bijnaam het ‘Venetië van het Noorden' op. Koning auto wordt dus onttroond in de stad. Dat vergroot het authentieke karakter en maakt Brugge tot een aangename winkel- en wandelstad.

 

Brugge2

Zo kan je vanuit je hotel Bruges uren rondsnuffelen in de shops van de twee verbindingsstraten tussen 't Zand en de Grote Markt. Op die twee pleinen liggen tal van drank- en eetgelegenheden om terug op adem te komen. Je kan er genieten van typische Brugse specialiteiten zoals Brugse Straffe Hendrik, Brugse Tripel, Oud-Brugge kaas of gebak Brugse Mokken of Brugse Achten. Ook in het verleden oefende 4 sterren hotels in Brugge een grote aantrekkingskracht uit. Doordat het een belangrijke handelsplaats was, trok de stad heel wat kunstenaars aan. Zo woonde en werkte Jan van Eyck, beroemd om zijn verfijnde olieverfschilderijen, er lange tijd. Zijn werk behoort tot de topstukken van de wereldberoemde collectie Vlaamse Primitieven van het Groeningemuseum aan de Dijver. Ook een deel van het werk van Hans Memling is er te zien. Een ander deel zit in het Oud Sint-Janshospitaal. De Sint-Salvatorskathedraal biedt op haar beurt onderdak aan een pièta van Michelangelo.

 

Brugge3

Een andere beroemde inwoner van Brugge met een eigen museum is de dichter Guido Gezelle. Logeren in hotels Bruges is echt de max! Jaarlijks trekt op Hemelvaartsdag de Heilig-Bloedprocessie, met de relikwie van het Heilig Bloed die Diederik van de Elzas vanuit Jeruzalem naar Brugge bracht, rond in de stad.

Tijdens het jaar kunnen toeristen de relikwie bezoeken op de bovenste verdieping van de Heilig-Bloedbasiliek in luxe hotels in Brugge

.

15:31 Gepost door ik hou van de kust in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, hotels, hotels in brugge, city trip, vakantie, reizen |  Facebook |